Японська дієта

Що таке японська дієта для схуднення - пропоную прочитати в цій статті.
Японська дієта вже давно на слуху, а ось достовірного джерела її розробника ні хто назвати не може. Оцінюючи склад продуктів, багато хто сумнівається, що японська дієта має хоч якесь відношення до Японії. Принаймні, ні якого рису за всі дні дієти жодного разу не зустрічається. Багато дієтологів стверджують, що сидіти на такій дієті можуть тільки люди з ідеальним здоров'ям через низький вміст мінералів і вітамінів в уживаних продуктах. Хтось навіть радить додати до неї щоденний прийом штучних вітамінів і зелений чай, для послаблення навантаження на нирки. Загалом, мабуть, не має значення, хто автор, а головне, що японська дієта діє і досить ефективно.

Загальна тривалість японської дієти складає 13 днів.

Особливості приготування продуктів для японської дієти

В японській дієті рекомендується готувати всі страви без використання приправи і солі. Тобто все повинно бути прісним. Категорично заборонено додавати в раціон цукор або сіль, борошняні та кондитерські вироби, будь-які алкогольні напої. Зате немає ніяких обмежень на рідину. Тому на протязі дієти можна пити скільки завгодно мінеральної або кип'яченої води.

Очікуваний результат від японської дієти

Оскільки японська дієта в першу чергу спрямована на відновлення нормального балансу обміну речовин в організмі, то це перше на що потрібно розраховувати. Зміна процесу обміну речовин, тягне за собою загальне оздоровлення, зниження ваги, зміна ритму роботи організму. Якщо після курсу японської дієти дотримуватися повноцінного, правильного харчування результат можна зберегти на кілька років вперед. Само собою, що для досягнення такого ефекту потрібно 100% дотримання всіх правил і рекомендацій дієти. За два тижні японської дієти зниження ваги складає 7-8 кг.

Меню японської дієти на 13 днів

Я постаралася знайти докладне меню із зазначенням кількості споживаних продуктів.


День 1:

вранці: чашка не солодкої чорної кави

вдень: 2 яйця зварених в круту, середня (200 - 250 гр.) порція салату з вареної капусти з рослинною олією, 200 гр. томатного соку.

ввечері: смажена або відварна риба 200 гр.


День 2:

вранці: чашка не солодкої чорної кави, несолодкий сухарик

вдень: смажена або відварна риба 200 гр., середня порція салату з овочів, капусти з рослинною олією.

ввечері: 100 грам вареної яловичини, склянка нежирного кефіру.


День 3:

вранці: чашка не солодкої чорної кави, несолодкий сухарик

вдень: смажений кабачок в рослинній олії на 400 -500 грам вагою.

ввечері: 2 яйця зварених круто, 200 г вареної яловичини, середня порція салату зі свіжої капусти з рослинною олією.


День 4:

вранці: чашка не ссолодкої чорної кави.

вдень: 1 сире яйце, 600 г вареної моркви з рослинним маслом, 15 грамів твердого сиру.

ввечері: будь-які фрукти 250 - 300гр ..


День 5:

вранці: сира морква 150-200гр. з соком 1 лимона.

вдень: смажена або відварна риба 200 гр., склянка томатного соку.

ввечері: будь-які фрукти 250-300 гр ..


День 6:

вранці: чашка не солодкої чорної кави.

вдень: 0.5 кг. вареної курки, салат зі свіжої капусти або моркви 250-300 гр ..

ввечері: 2 яйця зварених круто, 200 гр. сирої моркви з рослинною олією.


День 7:

вранці: не солодкий чай

вдень: 200 гр. вареної яловичини, фрукти.

ввечері: що хочете з вечерь, окрім 3-го дня


День 8:

вранці: чашка не солодкої чорної кави

вдень: 0.5 кг. вареної курки, салат зі свіжої капусти або моркви 250 - 300 гр ..

ввечері: 2 яйця, зварених круто, 200 гр. сирої моркви з рослинною олією.


День 9:

вранці: сира морква 150-200гр. з соком 1 лимона.

вдень: смажена або відварна риба 200 гр., склянку томатного соку

ввечері: будь-які фрукти 250 -300 гр ..


День 10:

вранці: чашка не солодкої чорної кави.

вдень: 1 сире яйце, 600 гр. вареної моркви з рослинним маслом, 50 гр. твердого сиру.

ввечері: будь-які фрукти 250 -300 гр ..


День 11:

вранці: чашка не солодкої чорної кави, несолодкий сухар.

вдень: смажений кабачок в рослинній олії в будь-якій кількості.

ввечері: 2 яйця зварених круто, 200 гр. вареної яловичини, середня порція салату зі свіжої капусти з рослинною олією.


День 12:

вранці: чашка не солодкої чорної кави, несолодкий сухар.

вдень: риба смажена або варена 200 гр., салат з овочів або капуста з олією 200 - 250 гр.

ввечері: 100 гр. вареної яловичини, стакан кефіру.


День 13:

вранці: чашка не солодкої чорної кави, несолодкий сухарик

вдень: 2 яйця зварених круто, салат з вареної капусти з рослинною олією 200 - 250 гр., склянку томатного соку.

ввечері: смажена або відварна риба 200 гр.

Кому підходить японська дієта

Японська дієта підходить як чоловікам, так і жінкам. Але треба бути обережними людям із захворюваннями серця і ослабленим нирками.

З огляду на те, що японська дієта дуже низькокалорійна слід виходити з неї поступово, щоб уникнути навантажень на організм. Поступовий вихід з дієти припускає, що до раціону дієти будуть додаватися звичні продукти і страви. Робиться це на протязі 2-3 днів, після закінчення дієти. Так само можна і починати поступово, 2-3 дні зменшувати порції і тільки після цього переходити на режим харчування по дієті.

Жіночі Штучки з сайту: мир советов 2.0

Дивіться далі