Вітамінні маски для шкіри обличчя.

Вітамінні маски можна робити з будь-яких фруктів і овочів. Сік їх розмішують із  мигдалевими висівками, пшеничним борошном. Можна змастити шкіру обличчя соком ягід і фруктів, залишаючи сік на обличчі 15-20 хв. І третій спосіб: тонкий шар вати просочити соком і накласти на обличчя у вигляді маски, зверху прикрити паперовою серветкою. Ці маски містять багато вітамінів і вживаються в основному для поліпшення живлення шкіри. Маски змиваються ватяним тампоном, змоченим у теплій воді, після чого наноситься живильний крем.
Поживна маска з кабачка для обличчя та шиї. 

З  кабачків вирізати тонкі довгі смужки і накласти їх на очищенi від косметики обличчя і шию. Через 20 хвилин смужки зняти, а обличчя обполоснути некип'яченим молоком або водою. 

Маски з моркви. 

Маска з моркви: Натерти моркву на дрібній тертці, змішати з яєчним білком, додати 1 чайну ложку оливкової або персикової олії, трохи крохмалю і покласти на обличчя і шию. 

Маски з моркви і сиру. 

Маска з моркви і сиру: Взяти 1 столову ложку свіжого сиру, 1 столову ложку персикової або оливкової олії, додати трохи молока і морквяного соку, перемішати і нанести на обличчя. 

Полунична і Сунична маски. 

Полунична маска: Розрізати навпіл одну або дві ягоди і нанести сік на обличчя і шию, злегка зволожити повіки. 

Таку ж маску можна зробити і з суниці. Але в цьому випадку ягоди треба роздавити і потім накласти цю кашку на обличчя. З такою маскою треба трохи полежати, інакше вона зісковзне з обличчя. Обидві живильні маски чудово діють на шкіру, пом'якшують i висвітлюють її,. 

Маска з яблук. 

Очистити яблуко від шкірки і натерти на тертці. Додати 1 столову ложку оливкової олії, молока або сметани. Якщо шкіра жирна, додати 1 яєчний білок 

Маска з шпинату. 

Листя нарубати і зварити в несолонiї воді або молоці, покласти на марлю, а потім на обличчя і шию. Потім зняти і протерти шкіру лосьйоном «Персиковий». Застосовується при подразненій шкірі 

Маска з квашеної капусти (паризька). 

Ця маска частенько застосовується парижанами. Візьміть 100 г квашеної капусти, покладіть на обличчя хвилин на 15-20. Ця маска надає свіжість і бархатистість шкірі обличчя 

Маска із зеленого салату. 

Листя салату дрібно нарізати, полити оливковою олією і додати кілька крапель соку, лимона. Цією маскою покрити обличчя і шию 

Дріжджова Маска. 

Пекарські дріжджі розвести 3%-ної перекисом водню або молоком до консистенції густої сметани. Після маски обличчя осушується рушником або паперовою серветкою і злегка припудрюється. 

Дріжджова маска - тонізуюча, освіжаюча, корисна як за сухої, так і при жирній шкірі. Вона вітамінізує, пом'якшує шкіру, надає їй еластичність 

Маска з бананів

Очищений банан ретельно розім'яти з невеликою кількістю молока; якщо шкіра жирна, додати кілька крапель лимонного соку. Після зняття маски протерти обличчя тампоном, змоченим в сирому молоці 

Маска з помідорів. 

Нарізати кружками помідори і покласти на обличчя і шию, зверху покрити марлею, тримати 15-20 хвилин 

Маска з винограду. 

Дві-три ягідки стиглого винограду надрізати і соком змастити обличчя і шию, залишити на 15-20 хвилин. Після такої маски шкіра стає гладкою

Дивіться далі