Яблучний оцет для схуднення

Яблука - цінний і корисний для здоров'я продукт, який очищає організм від шлаків і сприяє схудненню. Зовсім недавно особливу популярність, як засіб для схуднення, придбав черговий яблучний продукт - оцет.
Що таке яблучний оцет і що він містить? 

Яблучний оцет - перебродивший яблучний сік. Подрібнені яблука заливають водою і додають цукор, починається процес бродіння, в результаті якого утворюється оцтова кислота. Коли бродіння закінчується, масу проціджують, розливають по пляшках і закупорюють. 

Яблучний оцет містить безліч корисних речовин і мікроелементів: калій, кальцій, натрій, фосфор, кремній, калій, магній, залізо, сірку, хлор, мідь, а також вітаміни А, В1, В2, В6, С, Е, молочну, лимонну, щавлеву і яблучну кислоти, пектин. 

Як зовнішній засіб, яблучний оцет застосовується давно, а от як продукт внутрішнього застосування, оцет вперше став використовувати американський дослідник Д. С. Джарвіс, він особливо виділив корисну дію на організм меду, бджолиних продуктів і яблучного оцту. 

Як приймати яблучний оцет для схуднення 

Прийом яблучного оцту в незначних дозах сприяє зниженню апетиту, стимулює обмін речовин і підсилює розщеплення жирів. Вживаючи оцет відзначали, що зникає тяга до солодкого. Перші значні результати, які приносить вживання оцту можна відзначити тільки через 2-3 місяці застосування. Для любителів «екстреного» зниження ваги прийом яблучного оцту не підійде, оскільки, як відзначають «бувалі», повноцінний результат досяжний тільки через 1-2 постійного прийому оцту. 

Важливо: оцет повинен бути виключно натуральним, на полицях магазинів можна зустріти звичайний столовий оцет, в який додана яблучна есенція, а продається він під маркою «яблучний», користі від нього не буде, а ось завдати непоправної шкоди здоров'ю можна. Щоб не помилитися, оцет для вживання всередину краще приготувати самостійно. 

Розводити оцет необхідно в пропорції 1:25, тобто 10 мл оцту (2 ч. ложки) на склянку води (250 мл). Щоб рідина була не такою неприємною, можна додати чайну ложку меду. 

Пити отриманий розчин можна тільки через соломинку для коктейлів, оскільки кислоти, що містяться в оцті, можуть пошкодити емаль зубів, після прийняття рідини необхідно ретельно прополоскати рот водою. 

Для того щоб покращити самопочуття та підвищити життєвий тонус досить випивати оцет один раз вдень. Для того щоб скинути вагу, прийом розчину необхідно здійснювати після кожного прийняття їжі (вранці, в обід і ввечері). 

Протипоказання до застосування яблучного оцту 

Розчин оцту з водою має високу кислотність, тому застосовувати його можна тільки в тому, випадку якщо у вас немає ніяких проблем з шлунково-кишковим трактом (гастриту, підвищеної кислотності, виразкових захворювань, хронічних і гострих гепатитів). 

Сьогодні, яблучний оцет став практично самим доступним і простим засобом, який може сприяти схудненню. Багато пробували вживати яблучний оцет, хтось знизив свою вагу, хто-то отримав загострення захворювання. 

Як відзначають фахівці, майже 80% населення мають проблеми з шлунково-кишковим трактом, тобто вживати подібну рідину не варто, щоб уникнути проблем, ускладнень і порушень. До речі сказати, для тих, хто хоче схуднути i не вирішується на експеримент з яблучним оцтом або має протипоказання до застосування, може слідувати всім правилам прийому, тільки без оцту, тобто випивати три рази на день склянку води з чайною ложкою меду. Ефект від цієї процедури також буде, особливо, якщо ви вірите й щиро хочете добитися результату. 

Яблучний оцет вельми ефективне зовнішній засіб від розтяжок і целюліту, використовуючи для масажу суміш води й оцту (30 мл оцту на 250 мл води) через деякий час ви відзначите, що шкіра стала більш гладкою, шовковистою, ознаки целюліту і розтяжки стали непомітні. 

Рецепти приготування яблучного оцту в домашніх умовах 

1 кг яблук (яблука можна брати будь-які: перестиглі, недостиглі) подрібнити, видалити сердцевінкі і насіння, залити водою (1, 25 л), температура води повинна бути гарячою, але не окріп (приблизно 70 градусів). Потім додати цукор або мед, якщо яблука солодкі то можна додати 50 г солодощі, якщо яблука мають кислуватий присмак, то необхідно додати 100 г меду або цукру. Для того щоб пішов процес бродіння, треба додати 10 г дріжджів, або 20 г житніх сухарів. 

Перші 10 днів, масу необхідно перемішувати мінімум 2-3 рази на день і тримати при кімнатній температурі, потім суміш проціджують через марлю, і переливають у посудину з широким горлом, накривають марлею і залишають в теплому місці. Завершиться процес приблизно через місяць - два. Після того, як суміш перебродила і стала оцтом, її проціджують, розливають в скляний посуд, закупорюють і зберігають у холодильнику.

Марина Курочкина

Дивіться далі